Julmarknad och öppet hus

23.11.2021

Kom och köp historiska julklappar - Stockholms Kvinnohistoriska och Sidenväveriet bjuder in till öppet hus och julmarknad på Stockholms kanske mysigaste innergård.

Tillsammans dukar vi upp med konstaffischer med exklusiva motiv, böcker, tvättvål, sidenslipsar och sjalar, tygkassar, broderikit och mycket mer. Du har även möjlighet att slå in dina paket på plats! Under glöggminglet gästas vi av pigan Anna Wennerberg, kl. 17.30 och 18.30, som berättar om julförberedelserna hos sidenfabrikör Almgren på slutet av 1800-talet.  Du kan också vara med och skriva historia genom att lämna in en berättelse till Stockholms Kvinnohistoriskas digitala samling Kvinnans Sak.

🎄 Vad? Julmarknad, mingel, fika, öppet hus

🎄 När? Tisdag 14 december 15.00-19.00

🎄 Var? Innergården Repslagargatan 15 A-D

🎄 Hur? Fri entré! Vi bjuder på glögg och fika.

Kliv in i värmen
Är du nyfiken på vilka vi är som jobbar här och hur det ser ut hos oss? Vi öppnar upp våra lokaler under marknaden! Hos Stockholms Kvinnohistoriska har du möjlighet att slå in dina julklappar i deras historiska valv och bläddra i böcker och tidningar från förr. Besök Sidenväveriet och utställningen Siden på Söder. 

Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen - utan egen permanent byggnad. De arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Med stöd av Stockholms stad. www.kvinnohistoriska.se