Om Almgrens tvättvål

Almgrens tvättvål är Sidenväveriets egen produkt, en sidentvål särskilt framtagen för effektiv och skonsam tvätt av siden. Den är också bra för vattentvätt av andra naturmaterial såsom ylle, linne och bomull liksom skinn och mocka. Naturmaterialen behåller sin mjukhet och lyster tack vare att Almgrens tvättvål rengör och återfettar. Almgrens tvättvål är också mycket bra för känslig hud.

Tvålen tillverkas i Sverige och inga konserveringsmedel eller parfymer tillsätts. Palmoljan som ingår är från Colombia, ekologisk och RSPO-certifierad.

Vikt: 100 g

Besök Sidenväveriet och köp din tvål i vår butik eller hitta tvålåterförsäljare i din närhet här på hemsidan.
Återförsäljare av Almgrens tvättvål

Råd och tips

Vår folder med tips och råd hur du använder Almgrens tvättvål.

Tvättråd för siden

Handtvätt: Tillsätt tvålen i vattnet genom att "tvåla in" tyget under vattenytan. Vattnet ska inte vara varmare än 40 grader.

Maskintvätt: Tillsätt tvål genom att riva den till fina flingor på ett rivjärn och lägg dem i tvättmedelsfacket. Tag ca 1 msk till en full tvättmaskin.
Eller lägg tvålen i sin helhet i en särskild tvättpåse som, när vattnet spolas genom tvättmedelsfacket, "skaver" av en lagom mängd tvål.
Välj ylleprogram/sidenprogram. Torktumla aldrig!

Med tvättsvamp: Rengör mockaskor, skinnsoffor eller ullmattor med en tvättsvamp. Tvåla in svampen och krama upp ett lödder som du bearbetar ytan med. Torka bort överflödigt lödder med en trasa.

Fläckborttagning: Förbehandla ytan genom att fukta igenom den med vatten. Massera in tvålen och skölj sedan ur. Tvätta gärna hela plagget för att undvika att det bildas en rand runt fläcken.

Fler tips och råd om hur du använder Almgrens tvättvål får du i vår folder.


Tips från användare

Måste bara säga hur fantastisk denna lilla tvål är. Den fungerar verkligen mot alla fläckar! Det kan t.o.m. vara så att jag testar andra produkter först (för att jag varit på andra ställen eller inte hittat tvålen) men inget fungerar och så tar jag er tvål och vips! Borta! Er tvål går under benämningen "tvålen" hemma. Alla vet vilken man menar. Så fort någon har en fläck hör man (senast i går 14-åriga dottern) "Var är t v å l e n???"

Jag berättar för alla mina bekanta om denna nödvändiga tvål för att den borde ingå i allas hem!

Christina med familj

Om ni behöver någon som vittnar om tvättvålens förträfflighet för att lindra kontakteksem så ställer jag gärna upp. Så nära ett mirakelmedel man kan komma!
Stefan

Tänkte berätta att jag med hjälp av er tvål lyckats fått bort fläckar från motorolja på en fin bomullskofta.
Bodil

Den här tvålen löste en hel massa problem: funkar lika bra att tvätta kläder med som att diska med & att tvätta kroppen. Luktar inte (personligen tycker jag att parfymer ute i naturen luktar illa och smakar ännu sämre), torkar inte ut huden, smakar inte och råkar det finnas tvålrester kvar så är det inte hela världen. Kanske inte det bästa som schampoo, men det funkar någorlunda. Åtminstone tills man kommer till civilisationen igen. Har tvålen i en liten ziplock-påse i kastrullen.
Fjällvandrare 

För att tvätta en sidenslips krävs en slipssträckare. Sådana finns att köpa hos Almgrens och hos välsorterade herrklädesbutiker. Stoppa in sträckaren i slipsen. Duscha på vatten. Gnid direkt på slipsen med tvålen. Skölj av mycket lätt. Häng upp i duschdraperistången med sträckaren i. Låt dropptorka. OBS! provtvätta alltid andra änden först för att se om tyget fäller färg. Å andra sidan, om du redan spillt på slipsen kan den ju i alla fall inte användas. Du kan tvätta alla typer av slipsmaterial med sträckaren och tvålen.
Oscar

Den här tvålen verkar fungera på mycket mer än siden. En gammal dam jag känner gnuggar sina torra armbågar med ena kortsidan på tvålen och sina läderskor med den andra. En annan dam tvättar garnhärvor med den, och själv känner jag att känsliga och torra partier på huden blir mjuka och fina.
Anonym 


Jag använder tvålen att tvätta skinnskor mer. Jag löddrar upp lite tvål och tar en mjuk nagelborste och borstar skon med. Sen torkar jag av med en fuktig trasa.
Museibesökare