Lärarkväll på Sidenväveriet

04.09.2023

Lärare och pedagoger i förskoleklass och årskurs 1 – se hit! Tisdagen den 3/10 bjuder vi in till lärarkväll om programmering på Sidenväveriet tillsammans Mediotekets Roboteket.

När: Tisdag 3/10 kl 17:30-19:00
Var: K.A. Almgren Sidenväveri & museum, Repslagargatan 15A, T-bana Slussen.
Upplägg:
17:30 macka samt kaffe/te serveras
17:45: Roboteket och K.A. Almgren sidenväveri presenterar sina verksamheter. Efter det får ni en visning av museets vävsal.
Pris: Kostnadsfritt!


Vad händer under kvällen?

Linda Spolén och Jakob Ödin Fagerlund arbetar på Medioteket, en resursenhet på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad. De arbetar som ITK-pedagoger och utbildar pedagoger i staden inom programmering och medie- och informationskunnighet. Under kvällen kommer de presentera sin verksamhet och prata om varför vi behöver arbeta med programmering i skolan.

Sidenväveriets pedagoger Tove Karlsson och Lotta Nordström presenterar museets nya skolprogram Tänk som en dator, som riktar sig till förskoleklass och ÅK1. Här får barnen arbeta med stegvisa instruktioner och väva på specialbyggda vävramar med hålkort. Programmet är en lekfull ingång till programmering och datalogiskt tänkande. Efter presentationen blir det visning av museets kulturhistoriska vävsal från 1862.

Anmälan

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmäl dig och eventuella allergier till: lotta.nordstrom@kasiden.se senast 26/9 2023.
Erbjudandet är kostnadsfritt och exklusivt för dig som är lärare och pedagog.

För frågor om kvällen kontakta: lotta.nordstrom@kasiden.se eller tove.karlsson@kasiden.se